Az új ŠKODA Superb Combi: óriási térkínálat csúcstechnológiával társítva
Néhány hónappal az új Superb limuzin bemutatása után októberben az új ŠKODA Superb Combi is piacra lép. A kategóriájának legnagyobb utas- és csomagterével rendelkezik: teljes rakodási térfogata közel 2000 liter. A ŠKODA 2009 óta kínálja csúcstermékét, a ŠKODA Superb típust kombi változatban is. A mai napig a ŠKODA világszerte több mint 200 000 ŠKODA Superb Combi modellt szállított ki ügyfeleinek. Ez a 2009-től mostanáig értékesített összes ŠKODA Superb mintegy 35 százalékát teszi ki. Az új ŠKODA Superb Combi szeptemberben, Frankfurtban, a 66. IAA nemzetközi autókiállításon áll majd először a nagyközönség elé. Még ebben a hónapban bevezetik az első piacokra az új modellt.


„Az új ŠKODA Superb Combi modellel továbbfejlesztettük a Superb eddigi erősségeit, és ismét új mércét állítottunk fel a piaci versenyben. A ŠKODA tapasztalatát a kombik szegmensében az új jármű kifejező, dinamikus formatervezésével hangsúlyoztuk, illetve egészítettük ki.” – mondta Dr. Frank Welsch, a ŠKODA igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős igazgatója. „Az esztétika, a csúcstechnológia és a legmagasabb szintű praktikusság elegye kategóriájának kiemelkedő szereplőjévé teszi az új Superb Combi modellt. Az új zászlóshajóval új ügyfeleket vonzunk majd a márkánkhoz.” – tette hozzá Welsch.

Az új ŠKODA Superb Combi a kategóriájának legjobb térkínálatát nyújtja. Az MQB-technológián alapulva tengelytávja 80 milliméterrel 2841 milliméterre nőtt, míg a nyomtáv elöl 1584, hátul pedig 1572 milliméterre szélesedett. Az eredmény: még tágasabb belsőtér. Az új modellben a vezetőnek és utasának könyökmagasságban 39 milliméterrel nagyobb tér jut, mint korábban. A fejtér elöl 995, hátul 1001 milliméter – több, mint a szegmens bármely más típusában. Hátul a lábtér 157 milliméter – körülbelül kétszer annyi, mint a következő legjobb versenytársban. Hátul 70 milliméterrel nőtt a könyökmagasságban mért szélesség. A csomagtér térfogata szintén a kategória legjobb értékét képviseli: 660 liter, ami 27 literrel nagyobb az elődmodelléhez képest. Ledöntött hátsó üléstámlákkal a tágas óriás igen lenyűgöző, 1950 literes csomagteret kínál.

Ahogyan a Superb limuzin, úgy az új Superb Combi is megkapta a Dynamic Chassis Control (DCC) adaptív lengéscsillapítás-szabályzást. Az új modell az új, Euro 6-os motoroknak köszönhetően erősebb, ugyanakkor akár 30 százalékkal takarékosabb elődjénél. Új minőségi szintre emelkedtek az infotainment rendszerek is: az információs és szórakoztató rendszerek legújabb generációja SmartLinken keresztül automatikusan csatlakozik minden szabványos okostelefonhoz (MirrorLinkTM, Apple CarPlay és Android Auto szabvány szerint, feltéve, hogy azok az adott országban elérhetőek). Az opcionális nagysebességű internetkapcsolat kerekeken guruló ŠKODA hotspot ponttá teszi az új Superb Combi modellt.