Elindult az új ŠKODA Superb gyártása
Új korszak vette kezdetét: a ŠKODA kvasiny-i üzemében március 12-én legördült a gyártósorról a harmadik generációs ŠKODA Superb első példánya – egy Business-szürke Superb.


A ŠKODA Superb 2001 óta a ŠKODA modellkínálatának csúcsát képviseli. A cseh gyártó mostanáig több mint 700 ezer első és második generációs ŠKODA Superbet értékesített. Ezáltal a típus a középkategória egyik legnépszerűbb autója.


„Örömünkre szolgál, hogy most már minden a maga útján halad. Az új Superb gyártásának elindulása egy csodálatos és megható pillanat az egész vállalat, de különösen a kvasiny-i üzem számára. Ennek a fantasztikus autónak a gyártása az üzem és az ott dolgozók magas szintű szakmai felkészültségét bizonyítja.” – mondta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

Az új ŠKODA Superb gyártásának elindítását megelőzően nagyszabású beruházásokat hajtottak végre a gyártástechnológia, az összeszerelés és a logisztika terén. Csak az új karosszériagyártó részleg létrehozása összesen 1,7 milliárd cseh koronába került, és a ŠKODA az elkövetkező években a gyár további bővítését tervezi.

A teljesen új fejlesztésű ŠKODA Superb forradalmasította a márka formanyelvét, miközben tovább növelt térkínálatával és kényelmével is lenyűgöző hatást kelt. A Volkswagen Csoport innovatív MQB-technológiáján alapulva a ŠKODA csúcsmodelljének harmadik generációja a biztonság, a kapcsolódás (connectivity) és a környezetvédelem új szintjét nyújtja, és ezáltal immár a középkategória felső szegmensébe tartozik. Piaci bevezetése idén júniusban kezdődik el.