FORD MUSTANG – Partraszállás az Öreg Kontinensen
Több mint fél évszázados története során a Ford Mustang most először kapható az európai piacokon.
“Az új Mustang minden idők egyik legnagyobb várakozással övezett autója, ezért számunkra is felemelő érzés, hogy végre az európai vásárlók is megismerhetik a hamisítatlan Mustang-élményt,” fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A Fastback és Convertible karosszériaváltozatokban gyártott Mustangra eddig már több mint 2600 megrendelés érkezett. A típus mindig is híres volt teljesítményétől, s a vadonatúj Ford Mustang sem okoz csalódást, hiszen az 5,0 literes V8-as motorral hajtott modell öt másodpercnél rövidebb idő alatt gyorsít 0-100 km/órás sebességre, s ugyanez a sprint a takarékosabb 2,3 literes EcoBoost motorral sem tart hat másodpercig.
A Választható Üzemmódok segítségével a Ford Mustang vezetője mindig pillanatnyi hangulatához és az adott útviszonyokhoz igazíthatja autója teljesítményét. Kanyargós szerpentin, vagy versenypálya? Elég egyetlen mozdulat, és a Normal, Sport+, Track (versenypálya) és Snow/Wet (havas/vizes) beállítások máris áthangolják az elektronikus menetstabilizáló vezérlését, a gázreakciókat és a kormánymű áttételezését.
Minden idők legfejlettebb technológiájú Mustangja új, független első-hátsó felfüggesztést kapott, s az autó lenyűgöző vezetési élményt kínál. A vadonatúj Ford Mustang modern technológiáinak sorában a fejlett SYNC 2 fedélzeti csatlakozási rendszer is szerepel, aminek segítségével az autós hangvezérléssel kezelheti az audio, a navigáció, a klímaberendezés és a csatlakoztatott mobiltelefonok funkcióit.
A Ford Mustang-tulajdonosok hosszú listáján olyan ismert emberek tűnnek fel, mint Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno és Kelly Clarkson, s a Mustang név mára az amerikai kultúra szerves részévé vált. A legelső modellváltozat 1964-es bemutatása óta már több mint 9 millió Ford Mustang talált gazdára világszerte. Akkor a Ford a világ akkori legmagasabb épülete, az Empire State Building tetőteraszán állított ki egy Mustangot, amit darabokra szedve, liftekkel szállítottak fel a tetőre, hogy ott újra összerakják az autót. A Ford az új Mustanggal is megismételte ezt a trükköt, méghozzá ezúttal is a világ jelenleg legmagasabb épülete, a dubaji Burj Khalifa tetején állítva fel az új modellt.