Intelligens és innovatív – az új SEAT Alhambra
A SEAT az új Alhambrával folytatja termékoffenzíváját. Az új Alhambra nyáron érkezik a márkakereskedésekbe, május végétől már előrendelhető.

Innováció, vezetési élmény, sokoldalú használhatóság és biztonság, ezek a kulcsszavak jellemzik az új Alhambrát, és teszik tökéletes partnerévé az aktív életmód kedvelőinek” - mondta Jürgen Stackmann, a SEAT elnöke.

Az Alhambra formatervét finoman modernizálták. Az új, LED technológiájú hátsó lámpák jellegzetes SEAT motívumok, kihangsúlyozzák az új modell kapcsolatát a család többi tagjával, akárcsak a márka új emblémája, a módosított hűtőmaszk és az új mintájú könnyűfém keréktárcsák. Az utastérben új kárpitszínek jelentek meg, a kormánykerék a Leonból származik, s számos kezelőelemet átterveztek. A kulcs nélküli nyitás és indítás rendszere szintén az Alhambra utasainak kényelmét szolgáló funkció. A felszereltségi szinteket is áttervezték, az Alhambra mostantól Reference, Style és Style Advanced szinteket kínál.

A benzin- és dízelmotor palettát teljesen áttervezték. Mindegyik erőforrás teljesíti a szigorú Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát. Az Alhambra 85 kW/115 LE vagy 110 kW/150 LE teljesítményű változatai a kategória élvonalába tartoznak 4,9 l/100km üzemanyag-fogyasztással és 130 g/km szén-dioxid-kibocsátással. A 2.0 TDI motor 110 kW/150 LE és 135 kW/184 LE (380 Nm nyomaték) teljesítményű változatokban választható. A két benzines TSI erőforrás 110 kW/150 LE és 162 kW/220 LE (350 Nm nyomaték) teljesítményű, utóbbi 20 lóerővel erősebb, mint az előző csúcsmotor. A 110 kilowattos (150 LE) TDI állandó összkerékhajtású, 4Drive változatban is elérhető.


A belépő szintet kivéve minden dízelmotor választható a DSG kettős tengelykapcsolós, automatizált sebességváltóval (a legerősebb benzines motornál alapfelszereltség). Az új generációs DSG sebességváltó üzemanyag-takarékos vitorlázó funkcióval is rendelkezik. Amint a vezető lelép a gázpedálról, oldódik a kapcsolat a motor és az erőátvitel között, az Alhambra üresben gurul tovább.


Az új Alhambrában megjelenik az új generációs SEAT EasyConnectinfotainment-rendszer. Ez tartalmazza a nagy felbontású érintőképernyős kijelzőt és a legújabb processzorokat, amelyekkel sokkal gyorsabban indul a rendszer, és hamarabb végzi el az útvonal számításokat, valamint teljesen új szintre emeli a connectivity szolgáltatásokat.

Az új Alhambrában alapfelszerelés a másodlagos ütközésvédelem. Abban az esetben, ha a vezető már nem képes beavatkozni az ütközést követően, automatikusan fékez a rendszer, lehetőleg elkerülve a másodlagos ütközést. A felszereltség új eleme a holttér-figyelő rendszer, amely sávváltáskor figyelmeztet az autó holtterében tartózkodó járművekre. Szintén újdonság a DCC adaptív csillapítás-szabályzás. A rendszer szabályozza a lengéscsillapítók szelepeit, ezáltal a csillapítás karakterisztikáját, így ezredmásodpercek alatt tökéletesen alkalmazkodik a vezetési helyzethez, kivételes kényelmet és kiegyensúlyozott, sportos hangulatot eredményezve. Az új, masszázsfunkcióval felszerelt ülések kiemelkedően magas színvonalon gondoskodnak a hosszú távú kényelemről.