Kabriókkal vesz részt az Audi a Techno Classica kiállításon
Kabriók és roadsterek állnak majd a középpontban az Audi Tradition standján az idei Techno Classica kiállításon Essenben. Három NSU verseny-motorkerékpár és egy NSU szervizbusz teszi teljessé a kiállított járműpalettát.
Idén egy jubileum adott ihletet az Audi témaválasztásához: 80 évvel ezelőtt jött létre az Auto Unionnál a sportos roadsterek termékvonala. Amikor 1932-ben az Audi, a DKW, a Horch és a Wanderer egyesülésével megalakult az Auto Union, a sportosságot az egyik alapértékként határozták meg. Ezért mindegyik márkánál kifejlesztettek egy nyitott, kétüléses autót, amelyek 1935-ben mutatkoztak be. E sportkocsik közül három is ott lesz majd az Audi standjának látványosságai között:
Az elegáns Audi Front 225 Roadster hosszúra nyújtott motortérrel – a 7950 márkás árra való tekintettel a tervezett kisszériát sem gyártották le, csupán két prototípus készült el. A kiállított példány egy eredethű replika egy korabeli Audi Front alvázon.
A DKW F 5 Roadster sok olyan vásárló igényét kielégítette volna a tervek szerint, akik egy kicsi, sportos, kétüléses autóra vágytak, és minden fiatal, sportos ambíciókkal bíró vezetőt megszólított. 407 példány hagyta el az üzemcsarnokot. A bemutatott DKW 1937-ből származik.
Az Auto Union egy év késéssel a Wanderer márkától is piacra bocsátott egy roadstert – a hathengeres, kompresszoros motor kifejlesztése tovább tartott, mint gondolták. Essenben egy 1937-ben készült darabot állítanak majd ki. A Wanderer W 25 K formatervezésének időtlen eleganciája akkoriban éppen olyan nagy lelkesedést váltott ki, mint ma.
Az Auto Union 1000 Sp Roadster – egy másik kiállított jármű – az 1960-as évek autós világába repíti majd vissza a látogatókat. Formatervezését egyértelműen az ötvenes évek amerikai autódizájnja ihlette. Az „Sp“ típusjelölés a „Speciál” rövidítése, azonban futurisztikus megjelenése miatt az emberek inkább „Szputnyiknak” hívták.
Mellette az NSU Wankel Spider áll majd – a világ első autója, amely szériában forgódugattyús motorral készült. A típust az 1963-as IAA kiállításon mutatták be. Siegfried Spieß 1967-ben és 1968-ban egy NSU Wankel-Spider volánja mögött szerezte meg a német hegyiversenyek abszolút bajnoki címét.
Az Audi Tradition egy további különlegességet is megmutat majd a Techno Classica 2015 kiállításon: az Audi 100 LS Cabriolet modellt. A négyüléses kabriót az 1969-es IAA kiállításon mutatta be először az Osnabrück városában működő Wilhelm Karmann GmbH karosszériagyártó vállalat. A jármű műszaki alapjául a kétajtós Audi 100 Limousine szolgált. Különlegessége a teljesen lenyitható tető elektrohidraulikus mozgatása volt.