Karcsú, elegáns, innovatív: az új Opel Astra
A sikertörténet 1936-ban kezdődött a Kadetttel, és ma már a tizenegyedik generációnál tart, az új Astrával. Eddig több mint 24 millió kompakt Kadett és Astra hagyta el a gyártócsarnokokat.

„Az új Astra három döntő fontosságú premisszája a hatékonyság, az innováció és az atletikusság“, közölte az Opel csoport főnöke, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Mérnökeink a közmondásos fehér papíron kezdték a tervezést. Az autó 200 kilogrammal könnyebb az elődjénél – és kisportolt formáján ez kívülről is látszik. Méretei kisebbek lettek, térkínálata és komfortja ugyanakkor érezhetően nőtt. Gépteteje alatt kizárólag az új nemzedékhez tartozó motorok dolgoznak. A felső kategóriák számos műszaki megoldása és asszisztencia-rendszere fokozza az Astra utasainak komfortját és biztonságát – mindenekelőtt az Opel OnStar személyes online- és szerviz-asszisztens, a csúcs-modern okostelefon integrálás, és az iránymutató, adaptív IntelliLux LED® mátrixvilágítás.“

A géptető alatt kizárólag a teljesen új motor-portfólióhoz tartozó hajtóművek kaptak helyet, 70 kW/95 LE - 147 kW/200 LE teljesítménnyel. Az 1.6-os benzinesek és dízelek közös jellemzője a maximális hatékonyság, az élénk reagálás, a sima járás és a halk működés – nem véletlenül ünnepli „suttogó dízelként” a szaksajtó az Opel új turbódízeljeit. Új a teljesen alumíniumépítésű négyhengeres 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbót, amely 107 kW/145 LE kifejtésére képes , a 250 newtonméteres nyomatékát 1800 és 4000/perc között adja le .Mind az egyliteres, mind az új 1.4 ECOTEC Turbo Magyarországon, az Opel szentgotthárdi üzemében készül.