Skoda győzelem Egerben
Izgalmas, sportszerű és óriási tömegeket megmozgató eseményen van túl Eger
városa és környéke, ahol a hétvégén került megrendezésre a Magyar Országos
Rallye Bajnokság 2015. évadának első futama. Az esemény, mint mindig, idén is több tízezer rajongót vonzott, így a gyorsasági szakaszok mentén rajongók
sokasága szurkolta végig az izgalmas eseményekben bővelkedő két napos
viadalt, melynek eredményeként a ŠKODA Rally Team Hungaria csapata

állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


A hétvége eseményeiről kérdeztük a ŠKODA Rally Team Hungaria csapat pilótáját, Herczig Norbertet.
Nagyon röviden így foglalnám össze az elmúlt hétvégét: az egész verseny folyamán a kiegyensúlyozottság volt a jellemző csapatunkra. A sors mellettünk állt, így sikerült az előre megtervezett taktikát követnünk mind az autó beállításaiban, mind az abroncsválasztásokban.


Azt gondolom, hogy a győzelmünk a következő hármasnak együttvéve volt köszönhető

1. A Baumschlager Rallye&Racing Team-et ismételten ki kell emelnem, mert egy nagyon jól felkészített Škodát és egy profi hátteret kaptunk a versenyre.
2. Ki kell emelnem az abroncsainkat, hiszen a Michelin új fejlesztésű slick abroncsai a hétvégén jelesre vizsgáztak
3. Igorral remek volt az összhang köztünk az autóban, aminek köszönhetően egyetlen hibát sem vétettünk a verseny közel 160 gyorsasági kilométere alatt.
Ettől függetlenül, az a jelentős különbség, amivel megnyertük az első futamot, nem jellemzi a valós erőviszonyokat. Ahhoz, hogy ez a nagy különbség kialakuljon, kellett a mi tavalyról megmaradt jó formánk, illetve az ellenfeleink kisebb-nagyobb hibái is.

Ezúton köszönjük a támogatóinknak, hogy az idei évben is bizalmat szavaztak nekünk, ezért nyugodt körülmények között küzdhetünk a dobogós helyezéseként és köszönjük a szurkolóinknak a végeláthatatlan bíztatást, ami minden futamon egy plusz motivációt ad a csapatnak.Reméljük a folytatás hasonlóan pozitív lesz, egy hónap múlva találkozunk Miskolcon.